Klanten en reacties

Huidige klanten

Reacties van klanten

Brigitte Stom – van der Heijden

Senior Coördinerend Administratief medewerker

Ik heb Julliëtte van Lelieveld leren kennen tijdens de MD-Leergang van de rechtbank Midden – Nederland (uitgevoerd door het SSR) in november 2016. Zij was toen geen cursist maar ‘keek’ mee om te bezien wat zij voor bijdrage/toegevoegde waarde kon leveren als bewegingscoach in deze opleiding.

Voor mijn gevoel maakte zij al snel ook deel uit van de leergang. Julliëtte is een rustig en open persoon die totale rust uitstraalt maar tegelijkertijd ook observeert en analyseert. Zij heeft de gave rust over te brengen op anderen (in ieder geval op mij). Er waren tijdens de opleiding opdrachten waarbij men zeer open en eerlijk met elkaar aan de slag moest.

Julliëtte droeg voor de volle 100% haar steentje bij en daardoor ontstond er al snel een prettige connectie. Tijdens de opleiding werd een boel informatie gedeeld. Er zijn mensen die na het ontvangen van veel informatie de aandacht verliezen. Dit werd door de tussentijdse oefeningen van Julliëtte veelal voorkomen.

Ik ben van nature zelf nogal een ‘druk’ persoon en had in de eerste instantie het idee dat deze bewegingsoefeningen wellicht wat zweverig zouden zijn. Echter, omdat ik wel altijd open sta voor nieuwe dingen, liet ik mij (uiteindelijk aangenaam) verrassen door de oefeningen van Julliëtte. Bijzonder waren tijdens de training bijv. de oefeningen Bewegen in verandering’ (beweging in het kader van mobiliteit):

– ‘Leiden en volgen’: door aanraking op de rug laat je je door iemand uit de groep leiden waardoor je zelf moet volgen. Je bent zelf een keer leider en volger. Een heel bijzondere en ontspannende oefening. Ging bij mij voornamelijk om vertrouwen en loslaten (niet zelf de regie hebben).

– ‘oversteken’ is een opdracht waarbij we in een kring staan en in rechte lijn moeten oversteken naar de plek van diegene die twee plaatsen rechts van je staat. De kunst is om in een vloeiende/rechte beweging zonder te praten en zonder elkaar te raken van plaats te wisselen. Ik vond dit een uitdaging omdat ik zelf merkte eerst te zien hoe de anderen liepen en later de pas ging inzetten om zo niemand te raken.

– ‘ster’ is een opdracht waarbij je uiteindelijk binnen vijf keer op een andere plek terecht komt in de ster;

Tijdens de gehele opleiding zijn er nog vele andere oefeningen aan bod geweest.

Juliëtte is tijdens deze oefeningen iemand die heel goed instructies kan geven, maar mensen zeker nergens toe dwingt en beslist op hun gemakt stelt. Het positieve aan de oefeningen is dat je beter in je energie blijft. Dit in tegenstelling tot een hele dag op een stoel te moeten zitten waarbij je alleen maar informatie moet verwerken. Julliëtte neemt haar vak serieus en is alles behalve ‘zweverig’. Je hebt mensen die graag met anderen mensen werken en dat vervolgens ook heel goed kunnen: Julliëtte van Lelieveld!